Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” și ȘCOALA IT organizează un program special de Robotică la Muzeul Antipa, în cadrul căruia copiii vor învăța noțiuni introductive despre robotică și programare, vor descoperi cum arată echipamentele IT văzute prin ochii unui specialist și vor afla cum sunt construiți roboții și cum se pot programa ei pentru a îndeplini diverse sarcini.

“Participând la acest curs, micuții își vor putea forma un model de organizare mentală care îi va ajuta să abordeze mai simplu și mai clar situațiile, indiferent că este vorba despre rezolvarea unui exercițiu matematic sau realizarea unei compuneri. De asemenea, copiii vor învața încă de pe acum să ia decizii responsabile și să înțeleagă efectul lor pe parcursul derulării acțiunilor planificate”, precizează reprezentanții muzeului.

Succesiunea temelor  este următoarea:

  1. Piesa;
  2. Constructia;
  3. stEam;
  4. Case inteligente.

Tema 1 a avut loc în data de 16 martie, când cursanții au putut experimenta cu sute de piese și accesorii disponibile orice combinație de piese au dorit, cu scopul de a descoperi și întelege fiecare componentă. S-au pregătit pentru atelierele în care vor crea proiecte electronice personalizate.

Sâmbătă, 23 martie, urmează Tema 2: Construcția

Copiii vor începe să construiască ansambluri electronice funcționale. Vor lucra în echipe pentru a putea finaliza proiecte precum: o mașină cu telecomandă wireless, un robot care desenează singur, o alarmă sensibilă la lumină, un hoverboard…

“Totul se întâmplă în direct, real, fără vreun ecran care să simuleze funcționalități. Telecomanda chiar este creată și manevrată de către copii, alarmele vor suna când lumina se stinge, iar desenele robotului vor putea fi admirate imediat! E magic, dar e adevarat!”, precizează organizatorii.

Tema 3 va avea loc în 30 martie: steAm (science, technhology, engineering, ART, mathematics)

Acesta este momentul în care robotica primește o atingere delicată, un partener care să îndulcească electronii și care să facă proiectele să arate plăcut, pentru a fi nu doar utile ci și frumoase. Introducem Arta în robotică și facem împreună construcții finisate, cu electronica ascunsă. Copiii vor lucra la proiecte precum: sistemul solar, o casă inteligentă (lumini automate, uși cu telecomandă, aer condiționat cu termostat…), o chitară electrică funcțională, un aparat care hrănește pisica în mod automat… Îmbunătățim programa de predare și cu idei sosite de la copii, așa că vom avea și proiecte noi.

Tema 4 (6 aprilie 2019): Case inteligente

Atelierul se concentreză în totalitate pe crearea a două proiecte mari, lucrându-se în două echipe, datorită complexității proiectelor. De această dată vom folosi senzori de sunet, senzori de mișcare, module wireless, comenzi Bluetooth, senzori de presiune, cititoare de temperatură, afisaje digitale, semnale modulate manual și multe, multe alte piese speciale. Copiii vor avea ocazia să experimenteze proiecte cu piese electronice de înaltă tehnologie, realizate cu o complexitate tehnică incredibilă.

GRUPA DE VÂRSTĂ

Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 7 – 12 ani.

PERIOADA DE DESFĂȘURARE

Atelierele se desfășoară în fiecare sâmbătă între orele 10:15 – 11:15 și 11:30 – 12:30.

Pentru formarea unei grupe este necesar un număr minim de 10 participanți.

TAXĂ DE PARTICIPARE

— 1 ședință – 60 lei/participant;

— 4 ședințe – 210 lei/participant.

Taxa de participare se achită integral la sediul Muzeului, cu cel puțin trei zile înainte de începerea sedinței.

Înscrierea copiilor se face prin e-mail la info@antipa.ro , la telefonul 021.312.88.26, tasta 4 sau completând formularul, în limita a 15 locuri/grupă.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version