Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

BEC: Nicușor Dan a câștigat fotoliul de primar general al Capitalei cu 42,75% – rezultate parțiale (94,4%) / Gabriela Firea a obținut numai 38% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 11% / 

Breaking News:
 

Sistemele CERT-RO au detectat 429.000 de atacuri cibernetice, în ultimele 24 de ore

Senzorii din sistemele Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) au detectat, în ultimele 24 de ore, 429.000 de atacuri cibernetice, ceea ce înseamnă că numărul şi complexitatea riscurilor cresc, a declarat marţi, la conferinţa “Ziua Comunicaţiilor”, Dan Cîmpean, directorul general al CERT-RO.

„Este un fapt că numărul şi complexitatea riscurilor pe care le observăm, în special legate de securitatea cibernetică, cresc. Chiar mă uitam astăzi de dimineaţă pe o statistică: sistemele noastre interne au detectat 429.000 de atacuri cibernetice în ultimele 24 de ore. Numărul real este mult mai mare… Dacă ne imaginăm cât de repede se va accelera transformarea digitală, cât de repede se va accelera implementarea noilor tehnologii, în special în domeniul telecomunicaţiilor, ne putem imagina cât de rapid vor evolua aceste vulnerabilităţi şi în perioada următoare”, a precizat Cîmpean.

„Aşteptăm cu toţii o implementare cât mai rapidă a tehnologiei 5G, poate nu până la finalul anului, dar imediat după aceea licitaţiile să fie lansate, licenţele acordate şi să vedem rolul masiv al acestor tehnologii la nivelul ţării. Să nu uităm, însă, că va creşte suprafaţa de atac din punct de vedere al securităţii cibernetice. Numărul de dispozitive, de aplicaţii, modul în care le utilizăm se cam schimbă. Ne confruntăm cu câteva probleme destul de evidente. În primul rând va fi clar nevoie de o adaptare a nivelului nostru de cunoştinţe să înţelegem foarte bine aceste tehnologii (…)”, a adăugat șeful CERT-RO. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv