Tragedia din Club Colectiv a produs o undă de şoc în întreaga infrastructură a României.

Polivalenta din Craiova s-a umplut la concertul lui Stefan Banica (sursa foto: Facebook Stefan Banica)
Polivalenta din Craiova s-a umplut la concertul lui Stefan Banica (sursa foto: Facebook Stefan Banica)

S-au închis localuri, arene sportive, instituţii culturale sau supermarketuri. Una dintre clădirile ferecate a fost Sala Polivalentă din Craiova, despre care se spunea, la începutul acestei săptămâni, că nu deţine autorizaţie din partea pompierilor.

Totuşi, cei în măsură au avut nevoie de numai 24 de ore pentru a rezolva problema. Cum joi seara era aşteptat marele Ştefan Bănică, regele autohton al rock&roll-ului, iar spectacolul era preconizat ca fiind unul “cu casa închisă”, oficialii craioveni s-au dat peste cap pentru ca show-ul să se desfăşoare conform programului iniţial.

Acuma, nu trebuie să vă aşteptaţi la minuni. Conform Gazetei de Sud, nu s-a pus lumea pe treabă şi s-au efectuat lucrări peste noapte, pentru remedierea problemelor. Nu, nu! S-a mers pe soluţia întocmirii documentaţiei necesare pentru ca Sala Polivalentă din Craiova să poată fi deschisă în mod regulamentar la marele concert.

Cei de la Regia de Administrare a Domeniului Public au făcut hocus-pocus şi au scos la iveală scenariul de securitate la incendiu, planul de evacuare şi planul de intervenţie, documente care asigurau în mare măsură legalitatea redeschiderii Sălii Polivalente.

Iar pe ultimii metri s-a pus la cale o “şedinţă tehnică organizată la sediul Grupării de Jandarmi Fraţii Buzeşti”, şedinţă în timpul căreia s-a parafat, practic, înţelegerea prin care autorităţile au permis celor peste 3.000 de cumpărători de bilete la asiste la recitalul lui Ştefan Bănică.

Ce a făcut primarul Lia Olguţa Vasilescu în tot acest timp? Păi aceeaşi sursă precizează că ea are treabă cu o altă problemă. Procurorii DNA au demarat o anchetă în legătură cu modul în care o suprafaţă de 130 de hectare de teren a fost trecută din intravilanul oraşului la categoria curţi-construcţii. Schimbarea s-a făcut în noiembrie 2013, la propunerea primăriei, deşi terenul cuprinde 29 de hectare de spaţiu verde şi este interzisă schimbarea destinaţiei spaţiului verde.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version