Prezentă la a şaptea ediţie a Festivalului “Dana Cenuşă – descătuşare prin cultură”, Marinela Ţepuş, managerul Teatrului Nottara, a anunţat că este foarte posibil ca instituţia să tragă obloanele în câteva zile.

sursa foto: metropotam.ro
sursa foto: metropotam.ro

După tragedia din Club Colectiv, din 30 octombrie, s-a stabilit ca este interzisă orice activitate în clădiri cu risc seismic mare, iar cum Teatrul Nottara se află, practic, la parterul unui bloc construit în 1945, instituţia respectivă este pe lista neagră a celor care trebuie să-şi suspende activitatea.

“Teatrul Nottara se află într-o situaţie extrem de gravă. Din păcate, în urma promulgării acelui articolaş cu bucluc, dintr-o lege care există din 2008, se presupune că peste câteva zile acest teatru se va închide. Şi nu e singurul. Sunt 11 clădiri pe bulevardul Magheru, toate au la parter centre comerciale sau instituţii — sunt două cinematografe în această situaţie, care îşi vor închide porţile suspendând activitatea”, a anunţat Marinela Ţepuş, conform b365.ro.

Managerul Teatrului Nottara încă mai speră ca, până la o eventuală închidere a instituţiei, autorităţile să ia în calcul posibilitatea efectuării unei noi expertize pentru a stabili în ce măsură clădirea reprezintă un mare risc.

În plus, Marinela Ţepuş a anunţat că şefii instituţiei au efectuat numeroase îmbunătăţiri, ţinând cont de recomandările spectatorilor, şi că sunt gata să apeleze la o echipă privată pentru realizarea unei expertize seismice, în cazul în care Primăria sau cei abilităţi nu vor permite o asemenea acţiune.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version