Rămaşi fără obiectul muncii, după ce a intrat în vigoare Legea care interzice organizarea de evenimente în clădirile cu grad I de risc seismic, reprezentanţii Teatrului Nottara se pot muta la ARCUB.

sursa foto diseara.ro
sursa foto diseara.ro

Anunţul a fost făcut de Mihaela Păun, directoarea ARCUB, care a precizat că instituţia pe care o conduce este gata să sară în ajutorul colegilor de la Nottara.

Cele două trupe ar urma să împartă sala ARCUB de 377 de locuri de pe Str. Batiştei, cel puţin până când se va rezolva problema clădirii în care îşi desfăşoară de obicei activitatea Teatrul Nottara.

Teatrul Nottara a rămas fără obiectul muncii din 23 noiembrie, în condiţiile în care îşi desfăşura activitatea în clădire cu bulină roşie. Întreruperea activităţii s-a făcut nu fără scandal.

Marinela Ţepeş, managerul companiei, s-a plâns de faptul că este foarte posibil ca bulina roşie să fi fost aplicată în mod eronat pe clădirea respectivă.
“Considerăm că este absolut necesară realizarea unei noi expertize a clădirii, cu mijloacele moderne ale anului 2015. Există multe semne de întrebare legate de modul în care a fost realizată prima expertiză, pornind de la faptul că în dosar este trecut anul 1935 ca fiind an de construcţie, deşi clădirea a fost construită în 1945, după cutremurul din 1940, când s-au schimbat normele de construcţie”, a fost mesajul transmis de Marinela Ţepeş, care consideră că este foarte posibil ca aşa-numitele buline roşii să fi fost aplicate doar în funcţie de anul construcţiei clădirii, nu şi în baza unor expertize reale.

Ulterior, cei de la Teatrul Nottara au primit invitaţia de a-şi desfăşura activitatea în Sala de Festivităţi a Palatului Cotroceni, însă aceasta nu este o soluţie reală în condiţiile în care acolo se poate găzdui doar un spectacol pe săptămână, iar primul eveniment, cel din 5 decembrie, va fi dedicat exclusiv politicienilor, artiştilor şi jurnaliştilor.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version