Apelul de proiecte intitulat „Europa digitală. Europa viitorului”, destinat tinerilor artiști (designeri, arhitecți, light designeri etc.) cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, are ca dată limită de înscriere, 10 martie. Cei interesați mai au timp să înscrie propunerile de proiecte care au la bază lumina și tehnologii bazate pe lumină.

Propunerile de proiecte trebuie să fie în stadiu de schiță și să abordeze în mod creativ tema „digitalizării” aflată pe agenda tuturor statelor europene. Tema „Europa digitală. Europa viitorului” este formulată în contextul schimbărilor socio-culturale determinate de folosirea la scară largă a noilor tehnologii – la nivel european și internațional – schimbări care se referă la modul în care comunicăm astăzi, la schimbările în comportament, la nevoile de interacțiune și control – prin intermediul tehnologiei – a mediului înconjurător, dar și la avantajele  pe care le creează folosirea tehnologiei.

Câștigătorul va fi anunțat pe 15 martie a.c. și va primi un premiu în valoare de 1.000 de euro, precum și un buget de maximum 5.000 de euro pentru producția instalațieiProiectul câștigătorva fi expus în cadrul celei de-a cincea ediții a Festivalului Internațional al Luminii – Spotlight, în zona pietonală din spatele bisericii Kretzulescu.

Mai multe detalii privind înscrierea, regulamentul concursului și modalitatea de selecție a lucrărilor sunt disponibile pe www.spotlightfestival.ro și pe www.arcub.ro.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version