În celebrul serial de televiziune ”Urzeala Tronurilor”, serial HBO care tocmai a împlinit șapte ani de viață, o bună parte din costumele personajelor este realizată din produse IKEA. Mai precis, din covoare!

Dar știți ce este uluitor în această informație? Faptul că deși ”Urzeala Tronurilor” are un buget uriaș, de peste 100 de milioane de dolari pe sezon, când vine vorba de garderobă, realizatorii HBO au ales să folosească produse ieftine, de la IKEA.

“Costumele unor personaje au fost formate din produse achiziționate din magazinele Ikea. Chiar pelerinele membrilor Gărzii de Noapte (Night Watch) sunt covoare IKEA”, după cum a mărturisit Michele Capton în timpul unei prezentări la muzeul Getty din Los Angeles.

“Pelerinele sunt de fapt covoare de la Ikea”, a declarat designerul Michele Clapton, citat de The Independent. “Utilizăm tot ce se poate. Am tăiat şi am ras covoarele adăugând elemente de piele… Îmi doresc ca publicul să poată aproape simţi mirosul costumului,” a adăugat Clapton.

”Urzeala tronurilor” este un serial de televiziune produs de HBO, pe baza romanelor scrise de George R. R. Martin în seria ”Cântec de gheaţă şi foc”. Serialul prezintă aventurile dramatice şi intrigile la care participă membrii familiilor Stark, Lannister, Baratheon şi Targaryen, care vor să cucearască Tronul de Fier din regatul Westeros.

”Urzeala Tronurilor” este un veritabil fenomen social, fiind extrem de apreciat de telespectatori pentru interpretările actorilor, complexitatea personajelor, evoluţia firului narativ şi decorurile spectaculoase.

”Urzeala tronurilor” a câştigat şi numeroase trofee importante, inclusiv 26 premii Emmy.

La rândul lor, cărţile din seria ”Cântec de gheaţă şi foc” s-au vândut în peste 60 de milioane de copii pe plan mondial şi au fost traduse în 45 de limbi.

author avatar
Ilie Radulescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version