Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Șeful Secţiei de Chirurgie Cardiacă din Timișoara, Marinel Gașpar, a fost arestat preventiv după ce a fost prins când lua mită / POLITICĂ: Camera Deputaților a adoptat Legea de creștere a lefurilor pentru aleșii locali / Penalii Costel Alexe și Mihai Chirica de la Iași, judecați pentru corupție, vor primi și ei indemnizații mărite, până la sentința definitivă / 

Breaking News:

Vacanțe prelungite pe litoralul bulgăresc, prin campania „500 de nopți gratuite”

Litoralul bulgăresc este una dintre destinațiile de top alese de către turiștii români pentru vacanțele apropiate de casă, chiar și la început de toamnă, când unii dintre hotelierii din țara vecină le prelungesc cu o noapte sejurul turiștilor, prin campania „500 de nopți gratuite”.

sursă foto: Facebook Poliția Română

În septembrie, prețurile sunt oricum reduse cu circa 20-30% față de perioada vârfului de sezon, oferte la care se adaugă reduceri suplimentare de 20-30% și chiar și până la 40% în unele cazuri, care duce la un preț mai mic cu peste 50% față de vârful de sezon, potrivit consultanților Travel Planner.

Având în vedere situația în care ne aflăm, generată de inflație și de criza economică prin care trecem, este o perioadă ideală din toate punctele de vedere de petrecere a concediilor pentru cei afectați.

Temperaturile se păstrează plăcute, spre bucuria celor care nu suportă canicula, iar drumurile, punctele de trecere frontiera, parcările și în general hotelurile sunt mai aerisite.

Serviciile și condițiile bune, cazarea în regim all inclusive dominantă, atracțiile din zona de coastă, se alătură de asemenea argumentelor pro unei vacanțe în Bulgaria, mai ales în această perioadă cu reduceri considerabile.

Consultanții Travel Planner au realizat un studiu cu principalele avantaje de a vizita litoralul bulgăresc în septembrie:

Avantajul 1: Prețuri mai mici cu până la 40% 

Hotelierii de pe litoralul bulgăresc scad prețurile odată cu venirea extrasezonului, astfel că la hoteluri cu servicii bune și chiar foarte bune, diferențele chiar sunt sesizabile și tarifele devin mult mai avantajoase pentru cei care poate, din considerente financiare, nu au rezervat o vacanță în miez de vară. 

Prețuri septembrie hoteluri litoral Bulgaria

Pentru a simula o serie de preturi la hotelurile vecinilor bulgari, la început de septembrie, am folosit platforma de rezervări travelplanner.ro și am ales perioadele 1 august – 5 august și 5 septembrie – 10 septembrie. De precizat este faptul că prețurile nu au caracter static, ele se pot modifica de la o zi la alta (în plus sau în minus), fiind simulate la data de 17.08.2022.

Prețurile sunt pentru 1 cameră dublă, 2 adulți, all inclusive sau ultra all inclusive, cu toate taxele incluse și sunt exprimate în euro.

Nume hotel Nr. stele Stațiune Aug Sept
HVD Reina del Mar 5 Obzor 1835 912
HVD Miramar 4 Obzor 1364 742
Melia Grand Hermitage 5 Nisipurile de Aur 1115 738
Sol Nessebar Palace 5 Nessebar 1151 691
Astoria 4 Nisipurile de Aur 1000 610
Melia Sunny Beach 4 Sunny Beach 1029 609
HVD Bor 4 Sunny Beach 1044 567
Kaliakra Mare 3 Albena 917 554
Sunrise Blue Magic 4 Obzor 856 544
HVD Viva 4 Nisipurile de Aur 950 537
Mura 3 Albena 776 531
Prestige Deluxe 4 Nisipurile de Aur 746 529
Berlin Golden Beach 4 Nisipurile de Aur 792 523
Nevis Resort & Aqua Park 4 Sunny Beach 609 502

După cum se poate observa în tabelul de mai sus, un hotel de referință precum HVD Reina del Mar, cotat cu 5 stele și considerat a fi unul dintre cele mai bune de pe întreg litoralul bulgăresc, are diferențe de preț chiar și de mai bine de 900 euro între cele două perioade, ceea ce înseamnă că economia pe care o poți face alegând o vacanță în Bulgaria în septembrie este de peste 50%. 

Avantajul 2: Vremea, în continuare plăcută

Mai ales în ceea ce privește stațiunile din sudul litoralului bulgăresc, grație poziționării geografice, sezonul cald se poate întinde pe o perioadă mai lungă, ceea ce înseamnă că în locuri precum Sunny Beach poți prinde vreme bună de plajă și la mijlocul lui septembrie și, în unele cazuri, chiar și către finalul acestei luni. 

Temperaturi litoral Bulgaria, mai plăcute în septembrie

E important de precizat totuși că pentru mulți, temperaturile foarte ridicate din lunile iulie și august nu sunt percepute neapărat ca fiind un plus, mai ales dacă își fac vacanța alături de copii mici, alături de seniori sau dacă pur și simplu nu sunt prietenoși cu căldura sau fac parte din categoria persoanelor vulnerabile la temperaturi mari. 

În acest sens, atmosfera mai respirabilă de la început de septembrie poate reprezenta un avantaj pentru cei care intenționează să-și rezerve o vacanță pe litoralul bulgăresc, căci este limpede că nu se vor înregistra temperaturi precum cele din miez de vară. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv