Rapper-ul Eminem a câștigat procesul cu Partidul Național din Noua Zeelandă, care trebuie să-i plătească 350.000 de euro compensații financiare pentru utilizarea fără drepturi de autor, în campania din 2014, a cântecului ”Lose Yourself'”.

Eminem - Lose Yourself [HD]

Piesă emblematică de pe coloana sonoră a filmului ”8 Mile” (2002), ”Lose Yourself” a fost clasată, de către revista Rolling Stone, printre 500 cele mai tari hituri din toate timpurile și a fost recompensată cu două premii Grammy și cu un Oscar.

Înalta Curte din Noua Zeelandă a anunțat miercuri, la cinci luni după audierile care s-au desfășurat timp de două săptămâni, că formațiunea politică a fost găsită vinovată și va trebui să plătească producătorului 600.000 de dolari neozeelandezi, echivalentul a 351.000 de euro’, informează AFP, citată de Agerpres.

Avocații artistului american au adus dovezi Curții că nu au autorizat niciodată Partidul Național să folosească melodia.

National Party 2014 Election Ad

În apărarea sa, Partidul Național a susținut că melodia folosită în campania electorală, chiar dacă inspirată din ”Lose Yourself”, era diferită.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version