Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu și-a anulat toate ieșirile publice, după ce a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Petre Roman și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Ziua Națională „Constantin Brâncuși”

Luni, 19 februarie, este Ziua Națională„ Constantin Brâncuși” (instituită prin Legea nr. 305/2015), ziua naşterii artistului.

Constantin Brâncuși, în atelierul din Montparnasse, Paris

Guvernul a transmis următorul mesaj:

„«Arta trebuie să apropie, nu să depărteze, să umple, nu să sape prăpăstii în bietele noastre spirite şi aşa destul de răscolite de întrebări» – Constantin Brâncuşi.

La aproape un secol şi jumătate de la naşterea sa, operele lui Constantin Brâncuşi continuă să apropie oamenii, să unească spiritul în frumos.

Anul trecut, prin Timişoara Capitală Culturală Europeană a fost prilej pentru prima expoziţie Brâncuşi majoră organizată în România după mai bine de 50 de ani. Interesul tinerilor şi numărul mare de români şi străini care îi admiră operele este cel mai frumos omagiu adus artei brâncuşiene, care îşi va păstra actualitatea, acum şi în viitor, prin măiestrie şi simplitate”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv