Tribunalul Dolj a emis, joi, mandate de arestare preventivă a 23 de poliţişti de frontieră de la PTF Calafat, dintre cei 26 reținuți în dosarul luării de mită de la conducătorii auto care tranzitau frontiera.

Inculpații pot contesta în 48 de ore decizia judecătorului de drepturi și libertăți.

Potrivit DGA, în perioada 2022-2023, polițiștii de frontieră de la vama Calafat ar fi cerut celor care tranzitau punctul de frontieră sume modice de bani, dar și diverse obiecte, precum parfumuri.  Până la finalul zilei un agent strângea în jur de 500 de euro, din care dădea şi superiorilor săi. La percheziţii, ofiţerii anticorupţie au găsit la domiciliile vameşilor 155.000 de euro, 70.000 lei, parfumuri şi ţigări.

Într-un alt dosar, şeful Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, din județul Iași, a fost reţinut miercuri seară de procurorii DNA pentru comiterea a 9 infracțiuni de luare de mită, alături de doi subalterni ai săi, agenți de poliție, acuzați de luare și dare de mită.

Potrivit procurorilor DNA Iași, în ultimele 5 luni, inculpații ar fi primit sume de bani de la persoane care transportau mărfuri dinspre Republica Moldova în țări ale Uniunii Europene. În schimbul mitei, cei trei polițiști ar fi favorizat trecerea unor colete fără a dispune măsurile legale pentru transportul produselor accizabile. Cei trei inculpați vor fi prezentaţi Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În dosar sunt urmărite penal alte 24 de persoane, între care poliţişti de frontieră, vameși și persoane fizice.

 

 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version