Cinci candidați s-au înscris în cursa pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Direcţiei Naționale Anticorupție (DNA), a informat, marți, Ministerul Justiției.

Aceştia sunt: Mariana Alexandru, Crin-Nicu Bologa, Camelia Elena Grecu, Ionuţ Botnaru, Nistor Călin.

Funcția de procuror-șef al DNA a rămas vacandă din 9 iulie 2018, când președintele Klaus Iohannis a revocat-o pe Laura Codruța Kovesi, în urma unei decizii a CCR, la solicitarea ministrului de atunci al Justiției, Tudorel Toader.

Funcția de procuror-șef interimar al DNA a fost preluată atunci de Anca Jurma, iar după 6 luni, de Nictor Călin, fost prim-adunct al lui Kovesi.

Cererile de participare la selecţie sunt însoţite de dovada îndeplinirii condiţiilor de vechime, un proiect privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care participă la selecţie, un curriculum vitae, minim 10 lucrări întocmite de procuror în compartimentele în care şi-a desfăşurat activitatea în ultimii cinci ani, ultimul raport de evaluare a activităţii profesionale a procurorului participant la selecţie şi orice alte înscrisuri relevante.

Lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor au fost afişate la sediul Ministerului Justiţiei şi pe site-ul instituţiei la data de 24 decembrie, urmând ca, în perioada 14- 17 ianuarie 2020, candidaţii selectaţi să susţină interviurile cu ministrul Justiţiei.

Rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe 21 ianuarie 2020.

Propunerile ministrului Justiţiei vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în vederea obţinerii avizului – consultativ.

Ulterior, ministrul Justiţiei va înainta propunerea către preşedintele Klaus Iohannis, care va decide și va semna decretele de numire a noilor procurori-șefi ai PÎCCJ, DNA și DIICOT. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version