Magistraţii de la Tribunalul Mehedinţi au decis, joi, plasarea sub control judiciar a lui Dorin Cioabă, autointitulatul rege al romilor de pretutindeni.

Dorin Cioaba (sursa foto jurnalul.ro)

Cioabă este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar cu un prejudiciu de peste 5 milioane de euro şi în care iniţial fusese vizată soţia sa, Sighişoara Cioabă.

La ieşirea din arestul IPJ Mehedinţi, Dorin Cioabă s-a declarat nevinovat şi spune că “noi am făcut afaceri curate. Neregulile apar la firmele romilor din Strehaia cu care noi am făcut afaceri”.

De asemenea, Dorin Cioabă a spus că “firma este a soţiei, ea este administrator, dar pentru că îmi iubesc soţia şi n-am vrut să treacă ea prin toate astea, am luat totul asupra mea. Am recunoscut că eu am administrat societatea şi răspund pentru toate eventualele probleme”.

Daniel Cioabă, fratele lui Dorin, consideră că “măsura controlului judiciar este una corectă, pentru că din închisoare nu avea cum să se apere. Acum trebuie să-şi angajeze un expert contabil care să demonstreze că nu este vinovat”.

Sighişoara Cioabă, soţia lui Dorin Cioabă, le-a transmis jurnaliştilor să nu insiste cu întrebările pe această temă pentru că “soţul meu nu se simte bine de la căldură şi nu poate să vorbească prea mult”.

Alături de regele romilor, alţi cinci suspecţi au fost plasaţi sub control judiciar.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version