Adrian Năstase, fostul premier al României, a mers vineri la Tribunalul București pentru a depune o plângere civilă împotriva Direcției Naționale Anticorupție, dar și a unei cunoscute instituții bancare.

Plângerea penală are legătură cu celebrul dosar Zambaccian, iar Adrian Năstase vrea despăgubiri civile de la cele două instituții menționate pentru modul defectuos în care s-a produs ridicarea sechestrului pe bunurile mobile și imobile deținute de fostul premier.

Concret, procurorii au pus sechestru asigurator în dosarul respectiv atât pe casa lui Năstase din Zambaccian, cât și pe un cont cu 118.000 de dolari avut de fostul premier la instituția bancară dată acum în judecată.

Năstase a achitat, însă, prejudiciul calculat de judecători și a petrecut 500 de zile după gratii, dar în 2015 a dat DNA-ul și instituția bancară în judecată pentru a obține ridicarea sechestrului, lucru care s-a și întâmplat.

Totuși, fostul premier susține că a avut de suferit din cauza modului defectuos în care s-a produs ridicarea sechestrului, iar acum a acționat din nou în instanță cele două instituții, solicitând daune civile.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version