După ce procurorii DIICOT au decis că trebuie refăcut rechizitoriul din dosarul Romgaz, oamenii legii au început să-i ia din nou la puricat pe cei implicați în această poveste.

videanu

Iar primul personaj chemat la sediul DIICOT pentru a da din nou declarații în acest dosar a fost Adriean Videanu, fost ministru al Economiei.

Videanu este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și complicitate la delapidare, respectiv că în perioada 2008-2010 l-a ajutat pe afaceristul Ioan Niculae, patronul Interagro, să obțină în mod ilegal gaze la prețuri preferențiale.

Asta în ciuda faptului că Interagro “înregistra o datorie reprezentând aproximativ 70% din bugetul anual al societății naționale, fiind grav afectate principalele activități ale Romgaz, aceasta fiind transformată practic într-un furnizor al unui client privat privilegiat și fiind pus în pericol sistemul energetic național pe segmentul gazelor naturale”.

În același dosar este așteptat pentru a fi audiat din nou și Ioan Niculae. Rămâne de văzut ce strategie va purta DIICOT în legătură cu Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei.

Vosganian este acuzat și el că în perioada 2006-2008 a “jucat” după cum îi cânta Niculae, dar senatorii l-au salvat de două ori de la începerea urmăririi penale prin voturi date în plen în 2013 și 2015.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version