Magistraţii de la Curtea de Apel Braşov au decis, miercuri seara, plasarea în arest preventiv a afaceristului chilian Rafael Garay.

Rafael Garay (sursa foto mytex.ro)
Rafael Garay (sursa foto mytex.ro)

Garay este acuzat de deturnare de fonduri în ţara natală, dar a sperat că se poate face nevăzut în România. Mai mult, Garay chiar intenţiona să se însoare cu o româncă pentru a deveni cetăţean al ţării noastre.

Descoperit în noiembrie într-un centru comercial din Braşov, Garay a fost plasat pentru mai mult de o lună în arest la domiciliu într-o locuinţă închiriată din Braşov.

Miercuri seara, magistraţii de la Curtea de Apel Braşov au decis ca Garay să fie arestat preventiv în condiţiile în care s-a demarat procedura de extrădare a acestuia.

Totuşi, decizia nu este una definitivă, iar avocaţii chilianului au contestat-o deja la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Garay a fost acuzat în ţara natală că a deturnat 920 de milioane de dolari, iar apoi a fost căutat în Olanda, Franţa şi Thailanda. Chilianul a cerut azil politic în România şi intenţiona să se însoare cu Maria Runcan, o harghiteancă despre care se spune că a lucrat o perioadă în cluburile de noapte din Japonia.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version