Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman anunță trimiterea în judecată a agentului de poliție S. G. N. din cadrul Poliției Municipiului Alexandria – Biroul Rutier.

S. G. N. este acuzat de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual (șase acte materiale) și complicitate la tentativă de înșelăciune.

Alături de S. G. N. a fost trimis în judecată și inculpatul C. A. C. Acesta este acuzat de comiterea infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu, tentativă de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals în declarații, complicitate la fals material în formă continuată și uz de fals.

Conform ofițerilor de la Direcția Generală Anticorupție care au instrumentat dosarul, “la data de 11.06.2015, inculpatul C.A.C. l-a determinat pe agentul de poliție S.G.N. să-și încalce atribuțiile de serviciu prin întocmirea în fals a unor acte oficiale de constatare a unui presupus accident rutier în care ar fi fost implicat și care s-a soldat cu avarierea a două autoturisme în ziua anterioară.

În acest context, agentul de poliție a întocmit în mod fictiv un proces verbal de constatare a presupusului eveniment rutier, dovezi de reparații, bonuri alcotest pentru ambii conducători auto, chitanțe de plată amendă, declarații conducători auto, sancționând astfel un alt conducător auto care nu avea cunoștință de așa-zisul eveniment rutier. Documentele au fost utilizate de inculpatul C.A.C. cu ocazia solicitării adresate către o societate de asigurări pentru plata unor despăgubiri”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version