Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, luni, să-i ţină încă 30 de zile după gratii pe procurorul Liviu Tudose şi pe poliţiştii Viorel Dosaru şi Constantin Ispas.

ghita

Cei trei sunt implicaţi în dosarul în care personaj principal este deputatul Sebastian Ghiţă. De altfel, Tudose, Dosaru şi Ispas sunt consideraţi aghiotanţii deputatului, pentru că îl ajutau pe acesta cu informaţii confidenţiale din diferite dosare şi pentru că i-au oferit, practic, protecţie lui Ghiţă.

Oficial, Dosaru, fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, este acuzat de luare de mită, folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, trafic de influenţă şi favorizarea făptuitorului. Tudose este acuzat de luare de mită şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, iar Ispas este acuzat de trafic de influenţă şi de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Decizia de luni a magistraţilor nu este una definitivă, iar reprezentanţii celor trei au anunţat deja că au depus contestaţii.

În acest dosar, deputatul Sebastian Ghiţă riscă din nou să ajungă şi el după gratii, după ce DNA a respins cauţiunea depusă de suspect. Ghiţă trebuia să depună garanţii de 13 milioane de euro pentru a rămâne sub control judiciar, iar procurorii DNA susţin că a depus garanţii în valoare de numai 4,5 milioane de euro.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version