Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, marţi seara, ca aghiotanţii lui Sebastian Ghiţă să fie eliberaţi din arest preventiv şi plasaţi sub control judiciar.

ghita-digi24.ro

Este vorba despre Viorel Dosaru, fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Liviu Tudose, fostul procuror şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, şi Constantin Ispas, fostul şef al DGA Prahova.

Cei trei au fost trimişi în judecată în dosarul în care personaj principal este deputatul Sebastian Ghiţă. De altfel, cei trei sunt acuzaţi că l-au ajutat pe Ghiţă să obţină informaţii din alte dosare în care era implicat şi să scape de mai multe acuzaţii.

În mod oficial, Dosaru este acuzat de luare de mită, trafic de influenţă, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi favorizarea făptuitorului, Tudose este acuzat de luare de mită, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, iar Ispas este acuzat de trafic de influenţă şi folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Tot marţi seara, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au mai decis menţinerea sub control judiciar a lui Sebastian Ghiţă şi au admis cererea procurorilor DNA de menţinere sub control judiciar şi a lui Aurelian Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version