Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis vineri, definitiv, menţinerea în vigoare a mandatului de arestare în lipsă emis pe numele lui Alexander Adamescu, urmaşul afaceristului Dan Adamescu.

(sursa foto romaniatv.net)
(sursa foto romaniatv.net)

Alexander Adamescu este acuzat că i-a mituit pe judecătorii Ion Stanciu şi Elena Rovenţa pentru a obţine decizii favorabile în dosare în care erau implicate firme ale tatălui său, Dan Adamescu. De altfel, de pe urma implicării sale în dosarul respectiv, Dan Adamescu s-a ales cu pedeapsa de 4 ani şi 4 luni de închisoare.

Dispărut din peisaj, Alexander Adamescu a fost dat în urmărire internaţională în vara anului trecut. Pe numele său a fost emis un mandat de arestare în lipsă, iar Alexander Adamescu a fost reţinut de poliţia londoneză.

Afaceristul a fost eliberat pe cauţiune, dar trebuie să poarte o brăţară de identificare la picior, iar poliţiştii englezi i-au reţinut paşaportul Totuşi, demersurile pentru repatrierea sa durează pe motiv că Alexander Adamescu a contestat emiterea mandatului de arestare în lipsă.

Pe 25 ianuarie anul acesta, magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti i-au respins contestaţia. Adamescu a mers, prin intermediul avocaţilor săi, mai departe şi s-a adresat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Vineri, şi magistraţii de aici i-au respins contestaţia şi au decis, definitiv, menţinerea mandatului de arestare.

În aceste condiţii este de aşteptat ca Adamescu junior să fie adus de urgenţă în ţară, urmând să ajungă în Arestul Central al Poliţiei Capitalei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version