Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: O echipă de lucru a coaliţiei va decide în legătură cu pensiile speciale / Orban: PNL şi-a desemnat reprezentanţii / POLITICĂ: Parlamentul va adopta marți proiectul Legii bugetului pe 2021 / 

Breaking News:
Fosta șefă a DIICOT a fost condamnată din nou la 4 ani de închisoare cu executare, după anularea primei sentințe, în urma deciziei CCR privind nelegalitatea completurilor de 5 judecători

Alina Bica și Ioan Bene au fost prinși în Italia și vor fi aduși în țară pentru a fi încarcerați

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, și afaceristul Ioan Bene, ambii condamnați definitiv la închisoare și fugiți din țară, au fost prinși în Italia, ei fiind dați în urmărire internațională.

Anunțul a fost făcut vineri seară de șeful Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Liviu Vasilescu, cu precizarea că depistarea celor doi a fost făcută în urma cooperării poliţieneşti dintre România și Italia.

„În această seară (…), au fost depistaţi de colegii noştri, pe teritoriul Italiei, doi urmăriţi internaţional: Alina Bica Mihaela, urmărită internaţional cu mandat european pentru infracţiunea de favorizarea infractorului, condamnată la patru ani la închisoare, şi Bene Ioan, urmărit internaţional cu mandat european de arestare, fiind condamnat la şase ani şi două luni pentru evaziune fiscală, fals şi înscrisuri şi uz de fals. În acest moment cei doi sunt în custodia colegilor din Italia. (…) Este doar o chestiune de timp până când îi vom aduce acasă”, a afirmat Vasilescu.

Fosta şefă a DIICOT a fost dată în urmărire deoarece se sustrăgea „punerii în aplicare a mandatului de executare a pedepsei închisorii”, după ce a fost condamnată definitiv, în noiembrie 2019, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 4 ani de detenţie cu executare într-un dosar în care a fost acuzată de DNA că l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender.

Este pentru a doua oară când a fost condamnată, după ce sentința inițială a fost anulată, în urma deciziei CCR privind completurile de 5 judecători.

Condamnată definitiv după rejudecarea apelului, fugara Bica a fost dată în urmărire internațională

Alina Bica apărea pe site-ul IGPR la secţiunea „Persoane urmărite”, ea fiind plecată inițial în Costa Rica, unde și acolo a prins-o Interpolul, în toamna lui 2018. Ea a stat circa două luni arestată, însă între timp a apărut decizia CCR, iar Bica a fost eliberată din arestul din Costa Rica, în decembrie 2018, iar apelul în procesul ei a fost rejudecat, anul trecut, iar un complet de 5 judecători legal constituit la ÎCCJ a menținut pedeapsa de 4 ani aplicată inițial.

În aceeași situație se află Elena Udrea, însă aceasta a revenit de bunăvoie în țară, iar judecarea procesul ei durează încă.

Omul de afaceri Ioan Bene a fost dat în urmărire în ianuarie 2018, după ce Curtea de Apel Cluj l-a condamnat la închisoare cu executare în dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu şi trebuia să fie depus la Penitenciarul Gherla.

61 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv