Alina Ghica l-a înlocuit pe judecătorul desemnat inițial să decidă pe cererea condamnatului penal Liviu Dragnea de anulare a tragerii la sorți a completurilor de 5 judecători, derulată de președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, în 9 noiembrie.

Potrivit unor surse din magistratura, citate de ziare.com, dosarul a fost repartizat initial judecatorului Vasile Bicu, cel care a intrat in sala la primul termen de judecata, pe 23 noiembrie. Este vorba despre completul 17 Fond de la Sectia de contencios-administrativ, format dintr-un singur magistrat.

Miercuri, pe 21 noiembrie, Colegiul de Conducere al Curtii de Apel Bucuresti a schimbat componenta completului și a repartizat-o pe Alina Ghica.

“Alina Ghica a fost desemnata manual de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Bucuresti. Ea nici macar nu era de serviciu pentru permanenta in ziua de 23 noiembrie, cand s-a facut desemnarea”, au explicat sursele citate.

ÎCCJ se pregateste sa reactioneze la hotararea Curtii de Apel referitoare la hotararea Colegiului ICCJ in privinta noilor completuri de 5. Surse judiciare spun ca Inalta Curte va ataca atat hotararea de anulare, cat si hotararea de suspendare a acestei hotarari.

Totodată, surse din CAB au spus pentru ziare.com că ICCJ ar fi solicitat deja Curtii de Apel detalii despre motivele pentru care judecatorul desemnat initial sa judece acest caz a fost inlocuit prin decizia colegiului de conducere CAB nu cu primul judecator de pe lista de permanenta, ci cu vicepresedintele CAB, Alina Ghica.

Noile completuri de 5 judecători aveau termen pe data de 3 decembrie, însă, cel mai probabil, vor fi amânate toate dosarele, deoarece nu va fi timp până atunci să fie dată sentința definitivă, pe recursul la decizia CAB.

Noua componenţă a Completului 1 penal de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este formată din judecătorii: Rodica Cosma, Valentin Horia Şelaru, Simona Cristina Neniţă, Francisca Maria Vasile şi Ioana Alina Ilie. Pentru cotinuitatea completului, în situaţii speciale, au fost aleşi şi judecători supleanţi. Aceşta sunt judecătorii: Tatiana Rog, Florentina Dragomir, Andrei Claudiu Rus, Luciana Mera şu Săndel Macavei.

La completul numărul 1 de 5 judecători se află în apel cauzele lui Liviu Dragnea- apelul în dosarul anagajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC)Teleorman, Sebastian Ghiţă – dosarul privind intervenţiile la vârful Poliţiei şi Parchetului Prahova, Victor Ponta – dosarul Turceni-Rovinari – şi cauza privindu-l pe actualul secretar general al Guvernului, Toni Greblă.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version