Ana Maria Pătru, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente, a ajuns din nou în instanţă.

Aflată sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani, Ana Maria Pătru aşteaptă o decizie favorabilă după ce a cerut revocarea măsurii respective.

Fosta şefă a AEP se plânge că, din momentul în care a ajuns după gratii, nu a mai dorit nimeni să o angajeze în ţară, deşi au trecut luni bune de atunci, iar ea continuă să se considere nevinovată.

“Vreau să lucrez oriunde numai că în ţară nu mi s-a oferit posibilitatea şi am primit un job destul de frumos de la OMOE pe funcţia de senior advicer. În 2015, am fost aleasă prin vot ca preşedinte al AEP. Nu mai lucrez de aproape 11 luni, de când am fost arestată nu am avut nicio ofertă din partea reprezentanţilor instituţiilor din ţara noastră”, a declarat Ana Maria Pătru.

Fosta şefă a AEP a fost dată în gât la Direcţia Naţională Anticorupţie de Irina Socol, fosta şefă de la SIVECO, care susţine că i-a oferit acesteia un imobil evaluat la 210.000 de euro.

În schimbul acestuia, Ana Maria Pătru se asigura, în calitate de şefă a AEP, că un contract încheiat între cele două instituţii se va derula în condiţii favorabile SIVECO.

Ulterior, Ana Maria Pătru ar mai fi primit de la Irina Socol un autoturism de teren pentru a-i garanta că va câştiga şi alte contracte cu statul.

De partea cealaltă, fosta şefă a AEP susţine că imobilul nu a ajuns pe numele ei şi că s-a bucurat de acesta în baza relaţiei de prietenie pe care o avea cu Irina Socol, mai ales că a fost obligată să se mute la Bucureşti, după ce a preluat şefia AEP, şi nu avea unde să stea.

Despre autoturismul primit ca şpagă, Ana Maria Pătru a spus la vremea respectivă că i-ar fi rămas, de fapt, după o relaţie amoroasă întreruptă prematur.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version