Magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia au condamnat-o definitiv la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pe Claudia Bota, angajată la Spitalul Municipal Târnăveni, Serviciul Resurse Umane.

sursa foto opiniatransilvana.ro

Claudia Bota a fost găsită vinovată de comiterea infracţiunilor de folosire în mod direct de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii de bani, înşelăciune, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Concret, în martie 2015 – aprilia 2016, Claudia Bota a indus în eroare, prin mijloace frauduloase, reprezentanţii C.A.R. C.F.R. Cluj – Sucursala Teiuş cu ocazia perfectării unui număr de 12 contracte de credit în valoare totală de 355.000 lei.

Conform anchetatorilor, “în realizarea rezoluţiei infracţionale, inculpata Bota Claudia a întocmit în fals cereri de credit în numele unor persoane fizice, fără acordul sau cunoştinţa acestora, depunând în acest sens adeverinţe de salariu pe care le-a falsificat.

Totodată aceasta a depus angajamente de plată din partea unor giranţi, angajaţi ai Spitalului Mun. Târnăveni, fără cunoştinţa acestora, însoţite de adeverinţe de salariat falsificate.

Adeverinţele au fost completate de către inculpată prin folosirea datelor nedestinate publicităţii, obţinute în cadrul atribuţiilor de serviciu.

Inculpata Bota Claudia a fost cercetată în stare de arest la domiciliu şi a fost trimisă în judecată prin rechizitoriu, la data de 21.10.2016”.

Claudia Bota se va afla într-o perioadă de supraveghere de patru ani. În schimb, inculpata P. C. M., casieră la C.A.R. C.F.R. Cluj – Sucursala Teiuş şi omul de legătură al Claudiei Bota, mai are de aşteptat.

P. C. M. a fost acuzată de comiterea infracţiunii de abuz în serviciu, iar magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia au decis trimiterea cauzei spre rejudecare la Judecătoria Aiud.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version