Polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Alba și procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba au efectuat, vineri dimineața, mai multe percheziții în orașul Zlatna și localitatea Tăuți.

sursa foto alba24.ro
sursa foto alba24.ro

Misiunea oamenilor legii a fost să verifice modul în care două angajate ale unei sucursale CEC Bank au reușit să păgubească 108 clienți cu suma de 3,2 milioane de lei.

Astfel s-au făcut verificări atât la sediul băncii unde lucrează cele două femei, cât și la domiciliile acestora.

Conform anchetatorilor, “în perioada 2012 — 2016, angajatele unei agenții bancare și-ar fi însușit sume de bani, depuse de clienții băncii în conturile personale de depozit. Totodată, acestea i-ar fi indus în eroare pe unii clienți ai băncii, pentru care nu ar fi efectuat operațiuni de depunere a banilor în cont sau nu ar fi deschis conturi de depozit pe numele acestora, însușindu-și banii și eliberându-le documente care atestau, în mod fictiv, că sumele de bani au fost depuse în conturile lor și au fost introduse în circuitul bancar”.

Șefii CEC Bank au recunoscut că știu despre situația de la Zlatna și au precizat că a fost demarată inclusiv o anchetă internă.

Și mai dramatic este faptul că cele mai multe dintre victime sunt pensionari care și-au pierdut astfel banii depuși la bancă pentru “zile negre”.

Interesant este că cele două suspecte, bănuite de înșelăciune și delapidare, sunt surori.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version