Pe lângă transportatori sau angajații din sănătate și angajații din penitenciare s-au decis să pună piciorul în prag și amenință cu proteste fără precedente.

inchisoare, penitenciar, puscarie - foto MJ Cristian Movila

Nemulțumiți de faptul că sunt obligați să lucreze ore suplimentare în condiții mizere, angajații din Penitenciare anunță că o pun de o mică grevă nu înainte de a organiza câteva mitinguri săptămânale.

Oamenii susțin că “și dacă refuzăm să nu mai lucrăm orele suplimentare, veți vedea că sistemul se blocheză” și îl acuză pe premierul Dacian Cioloș că “prin măsurile luate a împărțit familiile ocupaționale în șmecheri și fraieri”.

“Lucrăm în condiţiile în care lucrăm, cu logistica pe care o ştiţi, avem unităţi vechi de 50-70 sau chiar 150 de ani, cârpim sistemul ăsta cu bani puţini şi ne facem misiunile în general bine. Prin urmare, simplul refuz al muncii suplimentare va paraliza sistemul penitenciar, ne-o asumăm, suntem decişi să mergem până la capăt şi e cazul să spunem şi de ce. Determinarea Guvernului Cioloş de a împărţi, prin măsurile luate, familiile ocupaţionale în şmecheri şi fraieri, putem accepta că multe persoane ne denumesc gardieni, unii ne numesc torţionari, dar niciodată nu o să acceptăm statutul de fraieri”, a declarat Ştefan Teoroc, preşedinte Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version