Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu și-a anulat toate ieșirile publice, după ce a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Petre Roman și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

ANI: Piedone, în conflict de interese; și-a numit ginerele în Comisia pentru vânzarea spaţiilor comerciale

UPDATE: Piedone a anunțat că dă în judecată ANI și va candida la fotoliul de primar general al Capitalei, iar fiul său, la cel de edil al Sectorului 5.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat un conflict de interese de natură administrativă în cazul primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, după ce acesta şi-a numit ginerele în Comisia pentru vânzarea spaţiilor comerciale, de unde a încasat peste 109.000 de lei.


ANI precizează, miercuri, că în exercitarea atribuţiilor de primar, Popescu Piedone a emis şi a semnat dispoziţia de numire a ginerelui său (afin de gradul I) în calitate de membru al Comisiei pentru vânzarea spaţiilor comerciale sau de prestări servicii care cad sub incidenţa Legii 550/2002, calitate de pe urma căreia a obţinut un folos material (venituri încasate în anii 2021 şi 2022) în valoare totală de 109.520 lei.

„Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 70 şi 71 din Legea 161/2003, coroborate cu prevederile art. 5, lit. f) şi art. 228, alin. 1, lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019″, arată Agenţia Naţională de Integritate.

Reacția lui Piedone, pe Facebook:

„Agenţia Naţională de Securitate nu mă vrea la Primăria Capitalei! Interesele politico-securiste mizerabile vor un păpuşar în fruntea bucureştenilor, nu un gospodar care să lupte pentru cetăţeni şi pentru oraş, deopotrivă! (…) Stimați cetățeni de bună credință, Securitatea Comunistă trăieşte sub masca ANI. (…) Pentru toţi securiştii care lucrează împotriva poporului, eu, Piedone, anunţ: dau în judecată ANI că mi-a îngrădit dreptul la apărare, după ce a anunţat public raportul privind presupusul conflict de interese înainte de a-mi comunica personal decizia! Dau în judecată ANI pentru manipularea intenţiei de vot, în condiţiile în care raportul a fost fabricat imediat după ce mi-am anunţat candidatura la funcţia de primar al Capitalei”, a transmis Cristian Popescu – Piedone.

El a menţionat că va candida la funcţia de primar general al Capitalei, iar fiul său, deputatul Vlad Popescu – Piedone, se înscrie în cursa electorală pentru Sectorul 5.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv