Agenţia Naţională de Integritate anunţă, marţi, că a prins-o în conflict de interese administrativ şi penal pe Anna Horvath, viceprimar al Clujului din partea UDMR.

Anna Horvath (sursa foto clujust.ro)

Conform inspectorilor ANI, “în perioada exercitării mandatului de viceprimar 2012—2016, a participat la şedinţa Consiliului Local Cluj-Napoca în cadrul căreia a fost adoptată o hotărâre prin care s-a dispus alocarea sumei de 90.000 lei către Asociaţia Claudiopolis — Asociaţia pentru Dezvoltarea Comunităţii în cadrul căreia Horvath Anna deţine calitatea de preşedinte şi alocarea sumei de 30.000 lei Universităţii Sapientia, din partea căreia persoana evaluată a beneficiat de foloase prin intermediul contractelor încheiate în calitate de cadru didactic”.

Inspectorii ANI au sesizat DNA Cluj pe această temă, urmând ca procurorii să clarifice situaţia Annei Horvath, bănuită de comiterea infracţiunii de conflict de interese.

Viceprimarul Clujului este implicat deja într-un dosar penal, Anna Horvath fiind deja trimisă în judecată într-un dosar instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie şi în care este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani în legătură cu finanţarea ilegală a campaniei electorale din 2012.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version