Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu și-a anulat toate ieșirile publice, după ce a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Petre Roman și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Aplicația EDac, noul sistem de verificare a documentelor de identitate folosit de polițiști

Poliția Română a operaționalizat un nou sistem de verificare a documentelor de identitate – EDAC.

Prin intermediul acestei aplicații, polițiștii pot vedea în timp real în bazele de date operative ale MAI, comparând cu informațiile existente la nivelor celor ce țin de spațiul Schengen, dacă persoana controlată este urmărită sau dacă are vreo interdicţie.

Aplicația eDAC a fost instalată pe dispozitivele mobile și tabletele aflate în dotarea patrulelor de ordine publică, cât și la obiectivele unde se asigură protecția cu efective de jandarmi și are rolul de a scurta timpul legitimării unei persoane.

„Cu aplicația EDAC, dezvoltată la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, polițiștii realizează legitimarea folosind terminale mobile.
Aplicația informatică instalată pe aceste dispozitive oferă, prin simpla scanare a documentului de identitate, toate datele necesare legitimării.
 
În lipsa documentului de identitate, legitimarea se poate efectua și prin introducerea manuală, de către polițist, a datelor persoanei.
Se pot astfel identifica la timp persoanele semnalate în bazele de date ca dispărute, urmărite sau în diverse situații de risc”, a transmis reprezentanții Poliției Române.
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv