ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fiind acuzat de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

IPS Teodosie (sursa foto tvlitoral.ro)

Iniţial, ÎPS Teodosie fusese acuzat şi de luare de mită, respectiv că ar fi încasat o sumă de bani de la o persoană pentru a-i facilita angajarea cu forme legale la Arhiepiscopia Tomisului.

Ulterior, ÎPS Teodosie a scăpat de acuzaţia respectivă, iar acum Arhiepiscopul Tomisului contestă şi conţinutul dosarului în care a fost trimis în judecată.

ÎPS Teodosie a contestat dosarul respectiv la Curtea de Apel Constanţa. Dacă acesta s-a rezumat să spună că nu înţelege la ce se referă acuzaţia, avocata lui a oferit mai multe detalii.

Aceasta a precizat că “astăzi a fost un moment de procedură, urmând ca la termenul viitor să susţinem şi contestaţia. Veţi vedea că, dincolo de aceste acuzaţii grele care se aduc Înalt Preasfinţitului, la finalul judecăţii se va dovedi că nu a săvârşit această faptă. Procurorii trebuiau să acuze, dacă era vorba de o rea credinţă, modul în care funcţionarii Arhiepiscopiei ar fi întocmit acele documente. Dacă se găseau nereguli, APIA era cea care trebuia să-i cheme, să le arate neregulile şi să îndrepte lucrurile într-o formă administrativă. Legea nu prevede pedepse penale. Aşadar nu înţelegem de ce s-a inventat o acuzaţie, iar noi, sub această invenţie, trebuie să venim în faţa judecătorului termen de termen”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version