Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, a fost audiat din nou, marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

sursa foto radioconstanta.ro

Teodosie a fost trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri europene, fiind acuzat că a prejudiciat bugetul statului cu aproape 1,4 milioane de lei solicitând fonduri europene prin intermediul APIA pentru o suprafaţă de teren pe care nu mai existau culturile preconizate în documentele depuse la sediul APIA Constanţa.

Teodosie a încercat de mai multe ori să scape de măsura controlului judiciar, iar pe 31 octombrie chiar a avut câştig de cauză la Curtea de Apel Constanţa.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au contestat decizia respectivă, astfel că dosarul a ajuns din nou la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde marţi urmează să se dea o decizie definitivă în acest sens.

Considerat un personaj tăcut, care nu acceptă să vorbească prea mult despre dosarul ce îl are în prim plan, Teodosie nu a mai rezistat şi a răbufnit marţi.

Acesta le-a transmis magistraţilor şi procurorilor că “dacă mă mai ţineţi sub control judiciar, mă pedepsiţi. Iar pedepsindu-mă pe mine îi pedepsiţi pe studenţii care ar trebui să primească o învăţătură de la mine. Eu am cursuri în fiecare zi şi trebuie să le întrerup ca să merg la semnătură”.

De altfel, Teodosie a precizat că nu înţelege de ce mai este sub control judiciar “în condiţiile în care toţi ceilalţi inculpaţi au fost lăsaţi în libertate. Înţeleg că trebuie să mă supun legilor, aşa cum sunt orânduite, dar vă rog să mă eliberaţi de această povară. Nu vreau decât să fiu pe picior de egalitate cu ceilalţi inculpaţi din dosar. S-a spus că având o funcţie, aş putea avea un ascendent. Păi ce facem aici? Sunt pedepsit pentru funcţie? S-a spus că sunt ţinut sub control judiciar până dau ceilalţi declaraţii. Gata, au dat declaraţiile. Au spus tot ce aveau de spus. Nu mai înţeleg de ce să fiu menţinut sub control judiciar”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version