Luni a avut loc, la Curtea de Apel Constanţa, un nou termen al dosarului în care Înalt Prea Sfinţitul Teodosie este acuzat de fraudă cu fonduri europene.

IPS Teodosie (sursa foto tvlitoral.ro)

Teodosie este acuzat că a obţinut ilegal fonduri europene folosindu-se de documente false, inexacte sau incomplete. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că terenul promovat de Teodosie avea cu totul altă folosinţă decât cea menţionată.

ÎPS Teodosie a contestat, luni, măsura controlului judiciar, însă instanţa a rămas în pronunţare şi va anunţa abia marţi dacă îl lasă liber pe Arhiepiscopul Tomisului.

Tot la termenul de luni, ÎPS Teodosie a anunţat că a decis să-şi caute dreptatea la Curtea Europeană de Conturi. Concret, acesta vrea că membrii instituţiei respective să decidă dacă el a încălcat legea europeană în legătură cu accesarea fondurilor europene.

“Luni am avut primul termen de judecată. Din păcate, nu am avut procedură cu unul dintre inculpaţi. Aşteptăm să depunem declaraţiile, să depunem cererile de probe. De acum aveţi dreptul să participaţi în sala de judecată. Avem încredere că se va stabili situaţia reală, respectiv faptul că nu a existat nicio fraudă cu fonduri europene şi, în aceste condiţii, aşteptăm momentul final al judecăţii când nu va putea fi decât o soluţie de achitare. Trebuie să vă informăm că în această perioadă de timp, e vorba de modul în care s-a gestionat procedura de primire a acestor fonduri europene, o să sesizăm şi Curtea Europeană de Conturi, care este autoritatea supremă în a verifica dacă a fost sau nu încălcată legea europeană în materia accesării acestor fonduri”, a afirmat Maria Văsii, avocata Arhiepiscopului Tomisului.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version