Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au decis, miercuri, plasarea sub control judiciar, pentru 60 de zile, a lui Adrian Avram, avocat în cadrul Baroului Constanţa.

Adrian Avram este acuzat de comiterea infracţiunii de favorizarea făptuitorului.

Conform procurorilor DNA, “la data de 7 decembrie 2016, inculpatul Avram Adrian, în calitate de avocat şi apărător ales al inculpatului Balaican Vasile (trimis în judecată de către D.N.A. – Serviciul Teritorial Constanţa pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, vezi comunicat nr. 738/VIII/3 din 31 mai 2016) l-a abordat pe inculpatul Dimoftache Răzvan, căruia i-a propus o înţelegere frauduloasă, de natură a determina pronunţarea unei soluţii favorabile ambilor inculpaţi.

Astfel, inculpatul Avram Adrian i-a propus lui Dimoftache Răzvan să-şi schimbe declaraţiile date în faţa procurorilor în sensul de a declara în instanţă că suma de 500 de euro remisă fostului magistrat Balaican Vasile nu reprezenta preţul traficării influenţei, ci un împrumut anterior. În opinia inculpatului Avram Adrian, în condiţiile în care ambii inculpaţi ar fi declarat că suma remisă reprezintă un împrumut restituit, se puteau obţine soluţii de achitare.

Această precizare a fost făcută după ce inculpatul Avram Adrian, practician al dreptului, a afirmat că a studiat dosarul şi prevede că se va ajunge la condamnări. De asemenea, acesta a precizat expres că este necesar ca ambii inculpaţi să îşi însuşească teza mincinoasă a împrumutului. Ulterior, în alte două rânduri, inculpatul Avram Adrian i-a transmis expres lui Dimoftache Răzvan că este bine să îşi însuşească apărarea formulată de Balaican Vasile, în sensul că banii daţi acestuia din urmă au reprezentat un împrumut şi nu preţul traficării influenţei”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version