Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: VIDEO. LIVE. Cutremure în Turcia şi Siria: Sute de morţi şi răniţi / POLITICĂ: Moțiunea simplă împotriva ministrului Bode, citită în penul Camerei Deputaților / Va fi votată miercuri / ANM: Vremea se încălzește, dar nopțile rămân geoase /

Breaking News:

Baronul local de Timiș, Alin Nica (PNL), în conflict de interese și cu fals în declarații; ANI a sesizat Parchetul

„Baronul local” al PNL, Alin Nica, a fost depistat de inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) că a comis infracţiunile de conflict de interese și de fals în declarații, pe vremea când era primar al comunei Dudeștii Noi – în mandatul 2016-2020.

ANI a sesizat Parchetul general pentru a declanșa urmărirea penală față de acesta, care în prezent deține funcția de preşedinte al Consiliului Județean (CJ) Timiş, dar și pe cea politică de șef al filialei județene a PNL.

Comunicatul ANI, transmis miercuri:

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Nica Alin Adrian a infracțiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal,

întrucât în exercitarea funcției de primar al comunei Dudeștii Noi (mandatul 2016-2020), a participat la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial în valoare de 132.000 lei unei entități în cadrul cărui Consiliu deținea calitatea de membru și, totodată, a emis pentru aceasta o autorizație de construire.

Mai mult, Nica Alin Adrian a încheiat un contract civil în baza căruia a fost remunerat cu suma de 6.900 Lei, cu o societate comercială cu care Primăria Dudeștii Noi încheiase 15 contracte prin achiziție directă.

Totodată, în calitate de primar a încheiat și un contract de arendă cu o întreprindere individuală, cu care încheiase un contract de arendare, în calitate de persoană fizică.

De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Alin Nica a infracțiunii de fals în declarații, prevăzut de art. 326 din Codul Penal, întrucât, în declarațiile de interese depuse în anii 2021 și 2022, a declarat deținerea unei calități din care demisionase.

Totodată, persoana evaluată nu a menționat în declarațiile de avere depuse în anul 2020, venituri în cuantum de 4.636 Lei obținute în anul 2019 de la o întreprindere individuală.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv