Baronul local Ionel Arsene s-a autosuspendat, joi, de la șefia PSD Neamţ, dar purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu, îi cere lui Marcel ciolacu să îl demită din funcţia de preşedinte al Consiliului Județean (CJ) Neamț, pentru că acesta este deja condamnat la închisoare, în primă instanță.

Decizia de autosuspendare a fost luată de Arsene după prăbușirea podului de la Luţca, aflat în administrarea Consiliului Judeţean, care l-a reabilitat în urmă cu câteva luni.

Arsene  a declarat că interimatul la șefia filialei PSD Neamţ a fost preluat de preşedintele executiv Daniel Harpa.

În urmă cu o săptămână, podul de la Luţca, reabilitat cu peste 7 milioane lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, s-a prăbuşit în timp ce pe el rulau un autocamion şi o autoutilitară.

Unul dintre șoferi a fost rănit și spitalizat în urma răsturnării vehiculelor.

Traficul rutier în zonă a fost deviat pe alte rute, urmând ca Armata să facă un pod de pontoane până la construcţia unui pod nou.

DNA a deschis un dosar penal in rem, iar IPJ Neamţ – dosare penale pentru vătămare corporală din culpă și pentru abuz în serviciu. 

Baronului local Ionel Arsene este condamnat în primă instanță la 8 ani şi 4 luni de închisoare, pentru o mită de 100.000 de euro. 

Baronul PSD Arsene, condamnat la 8 ani şi 4 luni de închisoare pentru o mită de 100.000 de euro

Recent, inspectorii de integritate ai ANI au descoperit că Arsene nu își poate justifica 43.000 de euro din avere.

Baronul PSD Arsene nu poate justifica 43.000 de euro din avere

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, cere demiterea lui Arsene din funcţia de preşedinte al PSD Neamţ, considerând că autosuspendarea reprezintă „prea puţin”.

„Autosuspendarea din funcţie nu înseamnă demitere. Baronul condamnat PSD de Neamţ, Ionel Arsene, s-a autosuspendat azi din funcţia de preşedinte PSD Neamţ. E prea puţin. Ionel Arsene este condamnat în primă instanţă pentru corupţie. Este omul care a atribuit contractul de reabilitare a podului prăbuşit unei firme de casă PSD. Trebuie să dispară definitiv din viaţa politică, din fruntea Consiliului Judeţean Neamţ. Curaj, domnule Marcel Ciolacu. Demiteţi baronul din PSD”, a scris el pe Facebook.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version