Ionel Arsene (PSD), președintele CJ Neamț, a fost eliberat vineri de judecătorii de la Tribunalul Bacău, după ce procurorii DNA îl reținuseră joi pentru luare de mită.

Concret, Arsene este acuzat că a luat șpagă 100.000 de euro în wc-ul unui restaurant.

Ionel Arsene, șeful CJ Neamț, a fost unul dintre liderii PSD care l-au susținut pe Liviu Dragnea în noiembrie 2017 în față la DNA, când liderul PSD a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum.

Conform procurorilor DNA, “în cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală.î

Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari”.

Arsene urmează să-și petreacă noaptea de joi spre vineri după gratii. Abia vineri va fi prezentat magistraților de la Tribunalul Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version