Încarcerat în urmă cu o săptămână din cauza implicării sale într-un dosar de trafic de influenţă, Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF, a fost dus cu mascaţii la Curtea de Apel Ploieşti.

blejnar dna 2

Blejnar a contestat măsura arestării preventive, iar luni are ocazia să-i impresioneze pe magistraţi în asemenea mod încât aceştia să admită contestaţia şi să-l lase pe fostul şef al ANAF în libertate.

Blejnar este acuzat că a încasat şpăgi de milioane de lei, după ce a ajutat un afacerist să obţină un contract de licenţe IT cu statul. Blejnar şi oamenii lui ar fi încasat peste 13 milioane de lei pentru demersurile lor. Procurorii susţin că afaceristul care a pus mâna pe contract a vărsat şpaga în contul unei firme controlate de Blejnar şi în baza unor contracte fictive.

Blejnar neagă acuzaţiile care i se aducă şi spune că de fapt el a fost aruncat în ghearele procurorilor DNA de Gheorghe Ştefan, fostul primar de la Piatra Neamţ, şi de Horaţiu Bruno Berdilă, personaje care vor să-şi îmbunătăţească situaţia în dosarele în care au ei probleme.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version