Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ:  Liderii Coaliției PNL-PSD-UDMR se întâlnesc din nou, după două săptămâni de la ultima ședință / Rotativa la guvernare, remanierea unor miniștri și rectificarea bugetară / 

Breaking News:

Bode, după eliberarea înainte de termen a lui Mohammad Munaf: „Trebuie să părăsească România”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat joi, la o zi după eliberarea cu 3 ani mai devreme din închisoare a lui Mohammad Munaf – condamnat pentru terorism -, că acesta trebuie să părăsească România.

„A fost eliberat, ca să spunem foarte clar, în baza unor decizii ale unor comisii de specialitate (a Penitenciarului – n.r.), nu a fost eliberat aşa pur şi simplu. El, fiind cetăţean străin, a fost preluat de către Inspectoratul General pentru Imigrări, acolo i s-au făcut toate formalităţile legale, după care a plecat spre reşedinţă. I s-a pus în vedere faptul că în 15 zile trebuie să părăsească România, iar, conform deciziilor statului român, timp de 15 ani are interdicţie de a intra pe teritoriul României”, a spus Bode.

Munaf ar fi trebuit să fie eliberat la termen în anul 2025, deoarece a început să execute pedeapsa de 10 ani pentru terorism abia în anul 2015, când a fost adus în România, însă Tribunalul Ilfov a dispus miercuri, definitiv, ca el să iasă mai devreme cu trei ani din penitenciar.

În 2008, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv pe Mohammad Munaf la 10 ani de închisoare pentru participare la răpirea jurnaliştilor Ovidiu Ohanesian, Sorin Mişcoci şi Marie-Jeanne Ion.

Potrivit sentinței, Mohammad Munaf trebuie să le plătească câte 2 milioane de euro ziariştilor Ovidiu Ohanesian, Sorin Mişcoci şi Marie-Jeanne Ion, ca daune morale, precum și 100.000 de lei statului român, pentru cheltuieli de judecată.

Mohammad Munaf, irakian stabilit în România şi având dublă cetăţenie – irakiană şi americană, a servit drept ghid celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak la sfârşitul lunii martie 2005, fiind ţinut ostatic, la fel ca şi aceştia, timp de 55 de zile.

După eliberarea jurnaliştilor, întrucât s-a presupus că a fost complicele sirianului Omar Hayssam, cel care a pus la cale răpirea ziariştilor, Munaf a fost plasat în detenţie de forţele americane în Irak.

Iniţial, în octombrie 2006, Munaf a fost condamnat la moarte prin spânzurare de Tribunalul Penal Central din Bagdad, însă sentinţa a fost anulată de Curtea irakiană de Casaţie, care a motivat decizia prin faptul că nu se poate determina rolul pe care Munaf şi ceilalţi acuzaţi l-au avut în răpirea celor trei jurnalişti români.

În august 2015, Munaf a fost adus în România şi plasat în detenţie.

15 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv