Așa cum anunțase încă de vineri, înainte ca instanța supremă s-l plaseze în arst la domiciliu, Bogdan Olteanu a demisionat, luni, din funcţia de viceguvernator al BNR, pentru care primise încă un mandat de 5 ani, până în 2019, după mandatul exercitat între anii 2009 – 2014.

Bogdan Olteanu, cu Constituția în mână pe vremea când era președintele Camerei Deputaților
Bogdan Olteanu cu Constituția în mână pe vremea când era președintele Camerei Deputaților 2006 2008

Olteanu este acuzat de trafic de influență – a pretins și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu 1 milion de euro pentru a-l numit pe jurnalistul Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării, în anul 2008.

Procurorii arată în referat că Olteanu urma, în schimbul banilor, să își exercite influența asupra prim-ministrului Călin Popescu Tăriceanu. În referat se precizează că ulterior, cu două zile înainte de numirea oficială, Bogdan Olteanu a anunțat în premieră la un post de televiziune că Liviu Mihaiu va fi guvernator al Deltei Dunării.

Anunțul a fost interpretat de anchetatori ca fiind un mesaj către Vîntu că și-a îndeplinit promisiunea.

La ieșirea din arestul preventiv, unde a stat 24 de ore, Olteanu a declarat: “E un moment greu. E un moment trist şi o perioadă foarte tristă, sper să se termine cât mai repede. Doresc să obţin achitarea cât mai rapid pentru a reîncepe o viaţă normală. Până la acel moment voi face ceea ce onoarea şi respectul faţă de instituţia din care am făcut parte îmi cere. Voi transmite cât de rapid demisia mea din conducerea Băncii Naţionale şi voi urma să îmi susţin cauza în justiţie”.

Procurorii DNA au contestat decizia instanței de a-l plasa pe fostul președinte al Camerei Deputaților în arest la domiciliu, la conacul său de pe malul lacului Snagov.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version