Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au anulat, vineri, decizia Autorității Electorale Permanentă (AEP) de a nu plăti Partidului Social Democrat suma de 3,38 milioane lei, reprezentând rambursarea cheltuielilor electorale din timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare.


Astfel, AEP şi şeful instituţiei, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, trebuie să plătească această sumă, plus dobânda aferentă de la data de 26 august 2019 până la momentul introducerii acţiunii în instanţă, respectiv 4 octombrie 2019.

“Anulează decizia de nerambursare a cheltuielilor electorale nr. 12DC/26.08.2019 şi adresa nr. 17577/24.09.2019 emise de pârâta Autoritatea Electorală Permanentă. Obligă pârâta Autoritatea Electorală Permanentă să emită decizia de rambursare a cheltuielilor electorale în valoare de 3.380.634,03 lei. Obligă pârâţii, în solidar, la plata dobânzii legale aferente sumei de 3.380.634,03 de la data de 26.08.2019 până la data introducerii acţiunii – 04.10.2019”, se arată în hotărârea instanţei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În august 2019, AEP a decis ca PSD să nu primească niciun leu rambursare pentru campania la europarlamentare, întrucât cererea de rambursare era semnată de Mircea Drăghici, care demisionase din funcţia de trezorier al PSD și nu mai erareprezentantul legal al partidului.

Rovana Plumb pierde banii dați la europarlamentare. AEP nu decontează nimic PSD-ului

PSD a contestat decizia în instanţă şi a solicitat să-i fie restituită suma de aproape 3,4 milioane lei, reprezentând contribuţii ale candidaţilor partidului în campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

Amintim că procurorii DNA i-au deschis dosar penal lui Drăghici, pentru două infracțiuni de delapidare și utilizarea subvențiilor din bani publici în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate de AEP partidului, iar dosarul a fot trimis spre judecare Instanței supreme (ÎCCJ), în 25 iulie 2019.

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, trimis în judecată de DNA pentru delapidare
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version