Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Masca este obligatorie și în București în aer liber / zonele vizate: Centrul Vechi, pieţe, târguri, staţii STB şi peroane CFR Călători/ JUSTIȚIE: Victor Sandu, fost director general la „Apele Române”, reținut de DNA / El este acuzat că a luat mită 1 milion de euro / 

 

Breaking News:
 
După aproape 5 ani de la moartea polițistului Bogdan Gigină

CAB a respins definitiv contestațiile: Gabriel Oprea va fi judecat pentru ucidere din culpă!

La  aproape 5 ani de la accidentul tragic soldat cu moartea polițistului motociclist Bogdan Gigină, fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, nu mai poate scăpa de proces.

Curtea de Apel București (CAB) a respins joi, definitiv, contestațiile acestuia și a decis începerea judecării dosarului în care Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă.

Astfel, instanțele de judecată (atât de la CAB, cât și de la Tribunalul București, în urmă cu 7 luni) au stabilit că rechizitoriul trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a fost legal întocmit.

„Respinge, ca nefondate, contestaţiile declarate de inculpaţii Oprea Gabriel, Mazilu Petre, General MPM Impex S.R.L., şi părţile responsabile civilmente Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne împotriva încheierii din camera de consiliu din data de 29.11.2019 pronunţată de judecătorul de camera preliminară din cadrul Tribunalul Bucureşti în dosarul nr. 33627/3/2018/a1*. În temeiul art. 275 alin. 2 C.p.p. obligă pe fiecare dintre contestatori la plata a câte 500 de lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de către stat. Definitivă”, se arată în decizia CAB.

Dosarul a fost trimis, inițial, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), dar cum Oprea a demisionat din funcția de senator (forțat, în urma protestelor de stradă), a fost mutat, pe motiv de competență, la Judecătoria Sectorului 1 și apoi la Tribunalul București.

Gabriel Oprea este inculpat, alături de societatea General MPM Impex SRL şi de administratorul acesteia, Petre Mazilu, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

Iată precizările DNA:

„În seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Gigină Bogdan-Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe o stradă din municipiul Bucureşti, în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa.

Accidentul rutier care a determinat decesul poliţistului Gigină s-a produs ca urmare a nerespectării de către Gabriel Oprea, Petre Mazilu şi General MPM Impex SRL a dispoziţiilor legale şi a măsurilor de prevedere pentru exercitarea unor activităţi – activitatea de însoţire a ministrului de către poliţişti rutieri în cazul lui Oprea, respectiv activitatea de realizare a unor lucrări în carosabil în cazul firmei şi administratorului acesteia”.

Gabriel Oprea i-a pus pe poliţiştii rutieri într-o situaţie permanentă de risc sporit, obligându-i să participe la o activitate ce avea un potenţial ridicat de producere a unor evenimente rutiere.

Totodată, Oprea, folosindu-se de ascendentul funcţiei sale şi conferindu-şi în mod discreţionar drepturi neprevăzute de cadrul legal ce reglementează însoţirea demnitarilor, a inmpus ca deplasarea să se facă cu viteză foarte ridicată, ceea ce a contribuit la producerea accidentului rutier care a dus la decesul poliţistului.

154 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv