Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: VIDEO. LIVE. Cutremure în Turcia şi Siria: Sute de morţi şi răniţi / POLITICĂ: Moțiunea simplă împotriva ministrului Bode, citită în penul Camerei Deputaților / Va fi votată miercuri / ANM: Vremea se încălzește, dar nopțile rămân geoase /

Breaking News:

CAB l-a salvat pe Nelu Iordache de dosarul Blue Air, după 2 ani de tergiversare: Infracțiunile s-au prescris

Curtea de Apel București (CAB) l-a salvat pe afaceristul Nelu Iordache de dosarul Blue Air, după 2 ani de tergiversare a judecării apelului făcut de acesta și de alți inculpați, împotriva condamnărilor primite la instanța de fond, Tribunalul București (12 ani şi 6 luni închisoare – Iordache, și 7 ani – Ali Imad, iar compania Bata Sky Imobiliare SA trebuia să plătească o amendă penală de 30.000 lei).

CAB a constatat că s-au prescris infracțiunile de evaziune fiscală și delapidare, ambele în formă continuată, comise de Iordache impreună cu complicii săi. Instanța de apel a aplicat decizia nr. 358/2022 a Curţii Constituţionale, emisă în urmă cu aproape un an.

Judecătorii au admis, în parte, acţiunea civilă formulată de statul român, reprezentat de ANAF, şi i-a obligat în solidar pe Nelu Iordache, pe Ali Imad şi compania Bata Sky Imobiliare SA (fostă SC Blue Air Transport Aerian SA), prin lichidator judiciar Consulta 99 SPRL, la plata sumei de 8.972.252 lei, reprezentând TVA dedusă în mod nelegal la care se adaugă obligaţiile accesorii.

Decizia instanţei este definitivă.

Nelu Iordache a fost acuzat de procurorii DNA – care au mai instrumentat două dosare pe baza cărora judecătorii l-au trimis deja după gratii – că a înregistrat în contabilitatea companiei de transport aerian Blue Air, falimentată ulterior, achiziţii fictive de materiale publicitare, prejudiciind statul român cu 2 milioane euro.

Nelu Iordache se află în prezent în penitenciar, unde execută o condamnate definitivă de 11 ani şi 9 luni de închisoare într-un dosar legat de fraude cu fonduri europene alocate pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad. El mai are o condamnare definitivă de 6 ani pentru nereguli în modernizarea Transalpina. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv