Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Afaceristul Sorin Strutinsky este dat în urmărire /  El a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare / DNA: Directorul suspendat al Unifarm, Adrian Ionel, este audiat de procurori / POLITICĂ: Senatul votează data alegerilor locale: 27 septembrie / ANM: Cod Portocaliu și Galben de ploi torențiale ți vijelii, până marți la ora 22.00 / 

Breaking News:
 

CAB: Sentință definitivă în conflictul achiziționării a 100 de tramvaie de către PMB

Curtea de Apel a respins definitiv, joi, atât plângerea Societăţii Astra Arad, cât şi apărările Primăriei Capitalei în acțiunea înaintată instanței de către această companie împotriva procedurii de achiziţie a 100 de tramvaie.

„Decizia este definitivă. Se aşteaptă şi motivarea pentru a afla instrucţiunile dispuse de instanţă. Între timp, Primăria Capitalei va constitui de urgenţă comisia de evaluare, având în vedere că s-a menţinut soluţia pronunţată de CNSC, prin care s-a dispus reluarea procedurii de la un anumit punct, impunându-se reevaluarea anumitor aspecte. Vom reveni cu amănunte după comunicarea motivării Curţii de Apel. Pentru Primăria Capitalei, principala urgenţă este semnarea contractului de achiziţie a celor 100 de tramvaie cu ofertantul care va fi declarat câştigător în urma respectării celor dispuse de instanţe, pentru a putea fi utilizate fondurile europene acordate pentru acest proiect”, se arată într-un comunicat transmis de PMB.

Primăria Municipiului Bucureşti demarat în decembrie 2018 achiziţia a 100 de tramvaie, valoarea estimată a contractului fiind de aproximativ 183 de milioane de euro. Achiziţia beneficiază de cofinanţare din fonduri europene, prin Programul European Regional (POR) 2014-2020.

În cadrul procedurii s-au înscris 20 de operatori economici și au fost depus două oferte, de la asocierea Astra Vagoane Arad cu CRRC China şi Durmazlar Makine Sanayi Ve Ticaret SA.

Oferta Durmazlar a fost desemnată câştigătoare, însă ASTRA a contestat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) rezultatul procedurii de achiziţie. CNSC a admis, în parte, contestaţia formulată de Astra Vagoane Călători, iar instanța de judecată a fost chemată să se pronunțe. 

5 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv