Magistraţii de la Curtea de Apel Braşov au decis, joi, eliberarea sub control judiciar a lui Aristotel Căncescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov.

Aristotel-Cancescu

Căncescu fusese arestat preventiv în urmă cu circa o lună şi jumătate în dosarul în care este acuzat de luare de mită, infracţiune comisă în legătură cu campania electorală din 2012.

Fostul preşedinte al CJ Braşov este acuzat că “a pretins de la trei persoane bani şi alte foloase, constând în suma totală de 105.000 lei şi angajarea unor anumite persoane în cadrul Agenţiei Judeţene de Dezvoltare Durabilă, pentru ca în schimb să îi pună pe cei trei pe poziţii sigur eligibile pe lista de candidaţi pentru CJ Braşov”.

Încarcerat la începutul lunii noiembrie, Căncescu a primit ulterior o prelungire a mandatului de arestare preventivă. Însă fostul preşedinte al CJ Braşov a contestat măsura respectivă, iar pe 15 decembrie a obţinut o primă victorie la Tribunalul Braşov.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au contestat, la rândul lor, decizia din 15 decembrie astfel că s-a ajuns la Curtea de Apel Braşov, instanţă care, miercuri seara, a decis să respingă apelul procurorilor şi să menţină, definitiv, decizia din 15 decembrie care arată că Aristotel Căncescu poate fi lăsat sub control judiciar.

Graţie succesului obţinut în instanţă, fostul preşedinte al CJ Braşov are ocazia să-şi petreacă sărbătorile de iarnă acasă, alături de cei dragi.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version