Cei cinci candidaţi pentru funcţia de procuror european, din partea României, susţin joi, 4 aprilie, interviul cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, care a amânat cu 10 zile procedura, cât și-a luat concediu în mod intempestiv.

Candidaţii sunt Cătălin Laurenţiu Borcoman, Marius Bulancea, Laura Ecedi Stoisavlevici, Elena Hach şi Daniel Horodniceanu.

Interviurile vor începe la ora 14.00, iar  accesul candidaților va fi făcut în ordine alfabetică, informează miercuri Ministerul Justiției.

Fiecare interviu se va transmite în direct, audio-video, pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei şi va avea o durată de maximum 45 de minute/candidat. Potrivit anunţului făcut de Ministerul Justiţiei, evaluarea candidaţilor se face pe baza aspectelor relevante rezultate din susţinerea interviului, din analiza documentelor depuse de către candidat cu privire la experienţa practică relevantă, precum şi a altor aspecte verificabile rezultate din activitatea sa anterioară. În cadrul interviului vor fi testate şi cunoştinţele de limbă engleză sau franceză ale candidaţilor.

Comisia, condusă de Tudorel Toader, va selecta trei candidaţi, care vor fi incluşi în lista cu trei candidaturi pe care ministrul justiţiei o va înainta Consiliului Uniunii Europene. Lista va fi publicată pe site-ul Ministerului Justiţiei.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version