Fostul acționar FC Dinamo, Cristian Borcea, condamnat joi noapte la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, s-am predat vineri dimineață la Poliția Ilfov.

Vestea că va merge la închisoare a căzut ca un șoc pentru Borcea. El fusese achitat la «fond», iar acum a mai luat niște ani buni. Mai întâi, s-a uitat în gol mai multe momente, după care a repetat «Copiii mei, copiii mei!». N-a plâns, nu e genul, dar avea o privire întunecată. A luat-o pe Valentina în brațe, a sărutat-o și a mângâiat-o pe pântece”, a dezvăluit un apropiat al lui Borcea în Libertatea.

Borcea are 7 copii din mai multe căsătorii și așteaptă gemeni de la ultima lui soție, Valentina Pelinel.

Pe lângă condamnare, Completul de 3 judecători de la ÎCCJ au mai decis confiscarea a aproape un milion de euro (957.107 de euro) de la Borcea.

În același dosar au fost condamnați Radu Mazăre – la 9 ani de închisoare, Nicușor Constantinescu – la 5 ani, Dragoș Săvulescu – la 5 ani și 6 luni, precum și notarul Aurel Jean Andrei, soțul judecătoarei Laura Andrei, fosta șefă a Tribunalului București.

UPDATE! Mazăre, condamnat definitiv la 9 ani de închisoare! Nicușor Constantinescu și Borcea, câte 5 ani

Borcea a fost eliberat condiționat în 2 iulie 2018, după o condamnare la la 6 ani și 4 luni de închisoare, din care a stat numai 4 ani și 3 luni, pentru transferurile ilegale în fotbal. 

El mai are însă un dosar penal, intrumentat de procurorii dIICOT, care îl cercetează pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Iar pentru a nu fi arestat preventiv, Borcea a plătit o cauțiune de 2 milioane de lei.

author avatar
Focus Social
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version