Curtea de Apel Mureş a decis, definitiv, menţinerea sub control judiciar al celor 4 şefi ai SNGN Romgaz Târgu Mureş reţinuţi de procurorii DNA şi prezentaţi instanţei Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă, dar pentru care judecătorii au decis cercetarea în libertate.

instanta

Este vorba despre Avram Pantelimon, directorul sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz, Ștefan Ioan, directorul tehnic, Mincan Emil Valentin, șeful Secției de Producție și Olaru Ioan Tiberiu, șeful Serviciului Proiectare.

Ei sunt acuzaţi de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, după ce au decis, sub pretextul unor presupuse defecte și emanații de gaze, ca o lucrare de deviere a unor conducte de aducțiune de la trei sonde să fie realizată din bugetul propriu al societății naționale.

“Prin înregistrarea acestor cheltuieli nejustificate, în contabilitatea SNGN Romgaz – Sucursala Târgu Mureș s-a produs un prejudiciu în bugetul acestei societăți în sumă de 146.637 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în favoarea Asocierii care trebuia să execute lucrarea respectivă”, precizează procurorii DNA.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version