Cererea DNA de efectuare a percheziției informatice la deputatul PSD Daniel Tudorache (PSD), fost primar al Sectorului 1 București, a fost admisă, luni după-amiază, de Camera Deputaților, cu 243 voturi „pentru” şi 10 „împotrivă”. 

Votul a fost secret, cu bile.

Mai întâi, solicitarea DNA a primit raport favorabil, luni dimineață, în Comisia juridică a Camerei Deputaților. Votul a fost unanim din partea membrilor comisiei.

Pe 16 noiembrie, Ministrul Justiţiei a solicitat Camerei Deputaţilor încuviinţarea percheziţiei în cazul deputatului Daniel Tudorache, în urma cererii în acest sens a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte se Casaţie şi Justiţie, în dosarul nr. 161/P/2020 al DNA în care deputatul este urmărit penal pentru achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.

Pe 21 octombrie, DNA anunţa că fostul primar de la Sectorul 5 Marian Vanghelie şi fostul edil de la Sectorul 1 Daniel Tudorache sunt urmăriţi penal într-un dosar privind achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.

Este vorba despre achiziţii supraevaluate de tablete pentru elevi (75.500 bucăţi), dar şi produse necesare în perioada pandemiei de COVID-19, respectiv nebulizatoare de biodecontaminare (1.200 bucăţi) şi termoscannere (200 bucăţi).

Daniel Tudorache, deputat PSD în prezent, la data faptelor primar al Sectorului 1 Bucureşti, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version