Magistraţii de la Tribunalul Timiş au dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a cetăţeanului neamţ Cristian Loredan Altstadter şi a inculpaţilor români Ioan Bogdan Ilinca şi Constantin Adrian Bîrnaz.

Cei trei sunt acuzaţi de comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Conform procurorilor DIICOT care au instrumentat dosarul, “s-a reţinut faptul că inculpatul ALTSTADTER CRISTIAN LOREDAN, cetăţean german de origine română, împreună cu alţi doi cetăţeni români – ILINCA IOAN BOGDAN şi BÎRNAZ CONSTANTIN ADRIAN – au dezvoltat o activitate prodigioasă pe linia traficului cu droguri de risc, întreţinând pe raza jud. Timiş mai multe culturi de cannabis, pe care, după recoltare, le uscau, tratau şi ambalau într-o locaţie situată pe raza loc. Blajova, jud.Timiş.

Ulterior, cantităţile de cannabis erau comercializate en-gros, în cantităţi de minim jumătate de kilogram, către un cerc de dealeri din Mun. Timişoara.

În data de 09.10.2017 a fost organizat un flagrant, inculpaţii fiind depistaţi deţinând asupra lor circa 1 kg droguri de risc – cannabis.

În noaptea de 09/10.10.2017 au fost efectuate percheziţii domiciliare autorizate la un număr de 5 (cinci) locaţii aparţinând inculpaţilor, fiind depistate alte cantităţi de droguri (circa 6 kg cannabis).

În cursul zilei de 10.10.2017, a fost efectuată o percheziţie domiciliară şi la locaţia situată pe raza loc. Blajova, jud.Timiş, unde a fost descoperită o cantitate de circa 200 de kilograme de muguri cannabis (pregătită pentru comercializare), precum şi câteva sute de plante în curs de recoltare (cantitatea totală aferentă acestora urmând a fi stabilită în urma recoltării).

De asemenea, la data de 11.10.2017, la limita judeţelor Timiş şi Caraş-Severin, au fost identificate alte patru culturi de cannabis, care la acest moment se află în curs de cântărire, cantitatea fiind estimată la ordinul câtorva tone”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version