Premierul Florin Cîțu a prins din zbor mingea servită la fileu de președintele Klaus Iohannis și s-a declarat, joi, „de acord” cu  nemulțumirea acestuia față de prestația ministrului Justiției, Stelian Ion (USR PLUS) în privința proiectelor de lege privind desființarea Secției Speciale și a modificării Legilor Justiției.

„Sunt de acord cu domnul preşedinte cam cu totul. Ideea este că noi avem aşteptări de la miniştri. Aveam aşteptări, avem obiective, aveam asteptări de la miniştri. Până la urmă, eu am spus de fiecare dată şi în Coaliţie:  ‘haideţi să stăm la masă să discutăm, să găsim soluţia, cea mai bună soluţie’. Eu sunt de acord, am fost şi de acord să spunem că, uite, până aici poate că nu am mers pe cel mai bun drum, mergem înapoi să găsim soluţia’. Obiectivele noastre rămân aceleaşi: desfiinţarea SIIJ, modificarea legilor justiţiei; toate acestea rămân obiectivele noastre. Trebuie să recunoaştem cu curaj câteodată că poate nu am găsit cea mai bună soluţie, dar, până la urmă, trebuie să mergem să căutam această soluţie și bineînţeles că este rolul ministrului Justiţiei să vină şi să împingă aceste proiecte de la spate. În continuare va avea susţinerea mea şi, cum vor gasi o soluţie, eu voi merge pe acea soluţie, dar numai prin dialog se poate face acest lucru. De aceea, întotdeauna le-am spus tuturor ‘haideţi să stăm la masă, să discutăm, să găsim cea mai bună soluţie’. Fără dialog, fiecare vorbind prin presă cu celălalt, nu vom putea găsi aceste soluţii. Dar ministrul Justiţiei are un rol important în tot acest angrenaj”, a spus Cîțu într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Întrebat dacă ia în calcul remanierea lui Stelian Ion, premierul a refuzat să spună: „Știți foarte bine că nu vorbesc public despre aceste chestiuni”.

Câteva momente mai târziu, premierul a spus că Stelian Ion „în continuare va avea sustinerea mea și când voi găsi o soluție voi merge pe acea soluție”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version